Home > Over ons

Over ons

VDL Distritech is dé specialist op het gebied van lijmapparatuur!

VDL Distritech

Wij leveren al meer dan 30 jaar merkonafhankelijke industriële lijmapparatuur en andere gerelateerde lijmproducten en diensten aan diverse branches. Wij verkopen, onderhouden, verhuren, reinigen en reviseren alle verschillende merken lijmapparatuur. Onze technische dienst is in staat om machine-aanpassingen, alsmede de bouw en installatie van speciale toepassingen voor onze klanten uit te voeren. Dit doen wij vanuit ons centraal gelegen kantoor/magazijn en werkplaats waardoor wij snelle en flexibele oplossingen voor acute problemen kunnen toepassen zonder dat onze klanten met lange levertijden te maken hebben.

Wij bieden altijd de beste service, voor de scherpste prijs!

Hulp of advies nodig?

Onze geschiedenis

In 1992 is VDL Distritech begonnen met buitenlandse handelsvertegenwoordiging van industriële lijm in Nederland. Het verbaasde ons dat veel klanten te maken kregen met onnodig veel productiestilstanden. De oorzaak hiervoor was de vervuiling van de hotmelt units. Fabrikanten van deze lijmapparatuur deden weinig tot geen onderhoud en gingen direct over tot het vervangen van onderdelen.

Wij importeerden een reinigingsmiddel uit de Verenigde Staten, waarmee wij de hotmelt units bij de klant reinigden en er op die manier een begin gemaakt is met preventief onderhoud. Al snel bleek dat door preventief onderhoud de productie-stilstand bij bedrijven verminderde en vaak zelfs voorkomen kon worden. Kort na dit succes ontstond de vraag van diverse relaties om modules, koppen, slangen, en andere onderdelen te vervangen. Door deze vraag zijn wij in 1996 begonnen met de in- en verkoop van gebruikte Nordson lijmapparatuur en onderdelen.

 

Goede service, ze denken met je mee en zijn praktisch ingesteld. Ook is het contact fijn en informeel.
Gerrit
Gerrit
2022-07-07
Fijn bedrijf, goede service en nazorg
Ray Beek
Ray Beek
2022-07-07
Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met VDL, zeker de opzet van het onderhoud contract. We worden ontzorgt op het gebied van onze lijmunits.
Frank Schouren
Frank Schouren
2022-07-06
Goede service en betrouwbare partner voor onze hotmelt units
Daniel De boorder
Daniel De boorder
2022-04-05
Ons team staat klaar om met u de toekomt in te stappen, gaat u met ons mee?

“Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.” – Albert Einstein

One – Stop – Shop

Wij willen ons uitbreiden en onze rol als totaalleverancier verbeteren en zo de voordelen met onze klanten delen. Het volledig ontzorgen van onze klantrelaties is hier het focusgebied. In tijden waar de druk op het vinden van de juiste technische mensen hoog ligt kunt u er gerust op zijn dat wij 24/7 voor u klaar staan. 

Duurzaam ondernemen

Het terugdringen van Single Used Plastics is een speerpunt binnen de Europese gemeenschap. Waar traditioneel plastic of kunststof verpakkingsmateriaal werd ingezet zien wij de wens groeien om het gebruik van deze materialen tot een minimum te reduceren. Nieuwe verpakkingsmachines worden hiervoor ontwikkeld maar ook worden bestaande (traditionele) verpakkingslijnen overhauled of aangepast zodat deze in plaats van plastics met (gerecycled) papier of karton kunnen gaan werken.

VDL Distritech is actief op zoek naar oplossingen om energiegebruik bij het verlijmen te reduceren. Zo leveren wij geïsoleerde applicators (lijmkoppen) die voorkomen dat er teveel warmte aan de omgeving wordt afgestaan, verbranden onze hotmelt lijmen minder snel dan traditionele lijmen en hebben ze een hogere mechanische belastbaarheid waardoor er minder lijm per verpakkingseenheid nodig is. 

Wij zetten graag onze kennis en ervaring in om deze transitie zo soepel mogelijk te laten verlopen en kunnen ondersteunen in het gehele verlijmingstraject. Vanaf de tekentafel tot aan de lijmkeuze. 

In sommige gevallen kan dit een besparing van 50-60% lijm opleveren!