Home > Hotmelt

Hotmelt

Met hotmelt lijm kunt u een sterke lijmverbinding maken tussen diverse materialen.
Wij helpen onze klanten met het vinden van de juiste lijmoplossing.

Werken met hotmelt

Als officieel partner van UES Hotmelt Systems, ITW Dynatec en Baumer HHS Klebetechnik leveren wij alle soorten en merken hotmelt lijm units. Naast ons uitgebreide lijmassortiment leveren wij producten en services van Nordson en Robatech.

Bent u van plan om met hotmelt te werken?

Wat is hotmelt?

Hotmelt is lijm die na gebruik snel vast plakt. De gemiddelde temperatuur van hotmelt is 160 graden Celsius. De hete hotmelt koelt spoedig af wat ervoor zorgt dat de hotmelt lijm snel kleeft. Door de probleemloze modificeerbaarheid is deze hotmelt lijm toepasselijk op vrijwel elk soort materiaal. 

Hotmelt bestaat over het algemeen uit 100% vaste lijm formuleringen die geheel bestaan uit thermoplastische polymeren. PUR, PSA, EVA, Polyolefine, lijmsticks en lijmpatronen zijn hier de bekendste soorten van. Verder heeft hotmelt verschillende voordelen. Doordat de lijmsoort zo snel hecht, is er praktisch gezien geen droogtijd. De lijm is vochtbestendig en onbeperkt houdbaar. De lijm afdracht wordt geregeld middels pistolen. Zo kunt u de lijm afdracht perfect regelen waardoor u het lijmverbruik reduceert.

Bent u van plan om met hotmelt te werken?

Waar wordt hotmelt voor gebruikt?

Hotmelt wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, waaronder het sluiten van verpakkingen zoals kartonnen dozen en primaire verpakkingen zoals koekjesdozen en theedozen. Hotmelt wordt echter in veel verschillende branches gebruikt, zoals bijvoorbeeld in de automotive-, hygiëne-, levensmiddelen- en bouwindustrie. Vandaag de dag zijn deze hotmelt systemen en lijmen niet meer weg te denken uit de hedendaagse verlijmingstechnieken.

Bent u van plan om met hotmelt te werken?

Hotmelt apparatuur van VDL Distritech

VDL Distritech biedt een breed scala aan hotmelt apparatuur van topkwaliteit voor diverse toepassingen in de industrie, waaronder lijmen, kitten, afdichten en verpakken.