Home > Hotmelt > Hotmelt Lijm

Hotmelt lijm (adhesives)

Hotmelt lijmen zijn lijmen die onder thermische beïnvloeding (verwarming) vloeibaar worden en in deze vloeibare staat verwerkbaar zijn. 

Hotmelt lijm nodig?

Na het aanbrengen van de warme lijm zal deze snel afkoelen waardoor er een stabiele hechting ontstaat tussen het substraat en de lijm. De snelle verlijming maakt dat dit type lijm bij uitstek geschikt is om toe te passen in een geautomatiseerde productieomgeving waarbij output en betrouwbaarheid voorop staan.

Hotmelt lijm van VDL Distritech

Ons team staat klaar om u te helpen met het maken van een keuze!

VDL Distritech verkoopt voornamelijk thermisch stabiele hotmelt lijmen welke een metallocene als basis polymeer hebben. Dit polymeer kenmerkt zich door superieure mechanische eigenschappen en kan thermisch langdurig worden belast. Dit is een significante verbetering ten opzichte van een hotmelt lijm met een EVA polymeer als basis.

Beperkt vervuiling

De vervuiling door verbranding zal aan lijm installaties tot een minimum worden beperkt waardoor er langere productieruns met minder downtime behaald worden.

Verschillende uitvoeringen

Deze hoogwaardige lijmen hebben wij in meerdere uitvoeringen beschikbaar zodat wij uw lijm wens exact kunnen invullen.

Korte lijnen met lijmleveranciers

Onze lijmen kennen scherpe prijzen en korte levertijden. Deze bereiken wij door een goede samenwerking met een selectief aantal leveranciers.

Maak gebruik van hedendaagse verlijmingstechnieken

Onze klanten kunnen rekenen op uitvoerige ondersteuning bij overgang van een lijmtype, wij spoelen de lijmen samen in, en wij volgen de productie met u op om er zeker van te zijn dat de beoogde voordelen worden behaald.

Vandaag de dag zijn hotmelt systemen en lijmen niet meer weg te denken uit de hedendaagse verlijmingstechnieken.