Een verpakking zorgt natuurlijk voor de bescherming van uw product en de wijze waarop u met uw klanten communiceert. Het is voor de presentatie van de verpakking bijzonder belangrijk dat deze aansluit bij de vaak hoge verwachting van de gebruiker.

VDL Distritech neemt haar rol in de keten uitermate serieus.

Als leverancier en onderhoudspartij zijn wij een gevestigde naam in de markt. De lijmen van VDL Distritech die wij verkopen onder de naam Distrimelt dragen bij aan het vervaardigen van de geschikte verpakking die probleemloos aansluit bij de verwachtingen van uw klant. Wij zorgen ervoor dat uw verpakkingen goed en snel verlijmt worden binnen uw industriële procesomgeving. Dit is de reden dat VDL Distritech al meer dan 30 jaar een onmiskenbare partner is in de verpakkingsindustrie. Wij denken actief mee bij het vinden van de juiste oplossingen en stellen ons innovatief op.

VDL Distritech is dé partner bij uitstek in de levensmiddelenbranche, of het nu gaat om het vervaardigen van verpakkingen van onder andere; zuivel, zoetwaren, koek, toast, beschuit, vis, salades of kaas gaat, wij zijn thuis bij al deze verwerkers. Zij kunnen altijd op ons rekenen bij het onderhouden en het in stand houden van hun verpakkingsprocessen.

Wij snappen de urgentie van een goed functionerende verpakkingslijn en handelen hiernaar.

Onze servicedienst monteurs staan 24/7 voor u klaar.

De diervoederindustrie kent net als de levensmiddelenindustrie een veelzijdigheid aan verpakkingen. Verpakkingsdesigns verschillen per diersoort, of het nu om honden, katten, konijnen of cavia’s gaat, wij helpen u bij het verlijmen van deze verpakkingen en doen dit al jaren bij de grote spelers in deze branche.

Deze industrie kent vaak een productieproces in ploegendiensten, storing die optreden buiten kantooruren kunnen voor lange stilstandtijden zorgen.

Onze servicedienst monteurs staan 24/7 voor u klaar.

Iedereen kent de kartonnen verpakkingen in deze branche inmiddels. Op iedere marktkraam zijn deze terug te vinden. Een sterke lijm om de zware last in de stevige doosjes te dragen is hier erg belangrijk.

Wij zijn een bekende naam in het Westland en ver daarbuiten als het gaat om het servicen van de lijmapparatuur. In deze branche is het terugdringen van de zogenaamde ‘Single Use Plastics’ (plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik) aan de orde van de dag.

VDL Distritech heeft voor machinebouwers in deze branche de nodige apparatuur geleverd waardoor het mogelijk is om de transitie van kunststof (of plastic) verpakkingen naar papieren verpakkingen te realiseren.

Onze kennis en kunde delen we graag om mee te helpen deze kunststof verpakkingen terug te brengen.

Hotmelt belijmingen worden steeds vaker toegepast in de bouw.

Zo kunnen bijvoorbeeld tijdelijke afdichtingen van EPS met hotmelt lijm op beton worden aangebracht. De industriële werkomgeving van beton verwerkers in behoorlijk belastend. Vaak is er sprake van hogere belasting en een vervuilde werkomgeving (stof, zand, cement).

VDL Distritech zorgt er in deze branche al jaren voor dat de lijmapparatuur bij deze veeleisende kanten goed wordt onderhouden zodat de toelevering van bouwmaterialen vlot kan blijven verlopen.

De lijmapparatuur van VDL Distritech wordt aangeboden in de automotive industrie.

Met hotmelt lijm kunnen bijvoorbeeld componenten voor deze veeleisende industrie worden vervaardigd. Bekleding van onder andere motor compartimenten zijn opgebouwd uit meerlaagse materialen welke met hotmelt aan elkaar worden verbonden.

In deze branche werken wij op vouwplakmachines vaak met koudlijmapparatuur. Voor mailingen maken wij doorgaans gebruik van hotmelt of een combinatie. Etiketten voorzien van coatings met spot belijming behoort tot de mogelijkheden met de lijmapparatuur van VDL Distritech. Het inline labelen van etiketten op bijvoorbeeld flesjes verzorgen wij door het inzetten van koudlijm pompen.

Als er op displays of bij speciale acties zelfklevende PSA lijm gebruikt wordt dan zijn wij uw partner met de nodige ervaring. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Enkele voorbeelden hier zijn verlijmingen van luiers, damesverband en inlegkruisjes. Verpakkingen hiervoor zoals de omverpakkingen worden belijmd met apparatuur van VDL Distritech.

Sleeve verpakkingen worden ingezet bij het bundelen van hygienic paper tissues, ook voor het verlijmen van deze sleeves/banderollen rekenen onze klanten op onze apparatuur en het onderhoud hiervan.

In deze branche worden vaak complexe applicators (lijmkoppen) met specifieke spray-nozzles ingezet, de spare parts in deze branche reviseren wij volledig zodat deze volcontinu processen soepel kunnen doordraaien.

Enkele voorbeelden van hotmelt belijming op textiel;

  • Meerlaags nonwoven besprayed membraan voor bijvoorbeeld een werking
  • Textiel verbonden door lijm te sprayen op een drager
  • Matrassen en foambelijmingen opentijden van de hotmelt lijm zijn hier erg belangrijk voor juiste verwerking

Omdat er bij de verwerking van hotmelt lijm in de kabelindustrie een gelijke stroom van lijmtoevoer vereist is, zie je hier voornamelijk hotmelt units ingezet worden met een tandradpomp. Verschillen in de melt flow worden door het gebruik van een tandradpomp geminimaliseerd.

Onze klanten in deze branche weten de lijmapparatuur en de service van VDL Distritech te waarderen, bij het uitbreiden van het machinepark vragen ze ons om de nieuwe apparatuur te leveren.

Onze hotmelt apparatuur met spray mogelijkheden zijn geschikt voor de vervaardiging van matrassen met foam belijmingen.

Snelle verbindingen met hout worden gehaald door het inzetten van hotmelt lijm. Onze handlijmapparatuur wordt door genoveerders in de meubelbranche al jaren gewaardeerd.